Velká kniha o kávě
Publikaci Velká kniha o kávě napsala skutečná odbornice – autorka knihy Petra Davies Veselá je totiž mistryní ČR v přípravě kávy a navíc vede různé kurzy a účastní se soutěží v zahraničí. Její kniha navazuje na první díl, který se jmenoval stručně Kniha o kávě a tato rozšířená verze přináší ještě více poutavého čtení a informací o tomto lahodném nápoji. Autorka se v ní věnuje např. přípravě kávy, receptům, radám, jak si založit vlastní kavárnu a dalším tématům.
Zobrazit více
Frappé pochází z 19. století. Dříve se k přípravě frappé využívaly šejkry, jelikož až ve 20. století byly vynalezeny elektrické mixéry. A právě od 20. století lidé začali do frappé také přidávat zmrzlinu. Dříve ale frappé neobsahovalo žádné mléčné vý…
Na našem webu se zabýváme různými novými trendy v oblasti přípravy kávy, ale věnujeme se i různým druhům kaváren. V posledních letech se u nás začaly rozšiřovat kočičí kavárny, které jsou zajímavou alternativou vůči běžným podnikům a jsou ideálním…
Zdaleka ne každý má rád čistou a spíše hořkou kávu – spousta lidí preferuje sladké nápoje s množstvím cukru, mléka, případně jiných doplňků, které ještě vylepší chuť kávy a konzumentovi přinesou jedinečný chuťový zážitek. Které jsou nejoblíbenější?…
Káva má za sebou velmi dlouhou a bohatou historii, kdy se z neznámé rostliny postupně stala druhou nejprodávanější komoditou na světě – hned po ropě. Jaké byly hlavní milníky její historie?
První záznamy o kávě pocházejí ze 6.století
První zmín…