Výroba kávy bez kofeinu

Rozlišujeme dvě základní metody, jak se bezkofeinová káva vyrábí. Jednou z možností je tzv. švýcarský vodní proces, při němž se káva vylouhuje v horké vodě a páře a výluh je následně filtrován uhlíkovým filtrem. Nevýhodou tohoto postupu je ale slabší a méně aromatická chuť kávy.

Zobrazit více

Základní informace o kávě z french pressuZákladní informace o kávě z french pressu

Káva se dá připravovat celou řadou různých způsobů – od obyčejného zalití kávy horkou vodou z konvice, přes přípravu v běžném kávovaru, snadnou přípravu v kapslových přístrojích, až po méně obvyklé metody, jako je např. Chemex, Vacuum Pot, AeroPres…

Stručná historie kávyStručná historie kávy

Káva má za sebou velmi dlouhou a bohatou historii, kdy se z neznámé rostliny postupně stala druhou nejprodávanější komoditou na světě – hned po ropě. Jaké byly hlavní milníky její historie? První záznamy o kávě pocházejí ze 6.století První zmín…

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…

Tipy na nejlepší kavárny v Hradci KrálovéTipy na nejlepší kavárny v Hradci Králové

Město na soutoku Labe a Orlice patří k nejkrásnějším městům v ČR a je to bezpochyby jedno z měst s nejvyšší kvalitou života. V Hradci Králové je sice oproti jiným velkým městům poměrně málo nákupních center a obchodů, milovníci kávy si ale nemohou…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?

Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.