Mléko by mělo být nahřáté a v konvičce
V dobré kavárně či restauraci by vám rozhodně neměli mléko ke kávě přinést v podobě malé smetany v plastu. Správně se má mléko podávat v nahřáté konvičce, nejlepší je mléko plnotučné, ale pokud chcete, aby měla káva co nejméně kalorií, řekněte si např. o odtučněné mléko. U cappuccina, kde už je mléko přímo součástí nápoje, bývá velkou chybou dávat na něj skořici – ta na pravé cappuccino nepatří a měla by být podávána pouze na vyžádání hosta.
Zobrazit více
Mnoho výrazů pro kávové nápoje pochází z italštiny. Oblíbené espresso pochází z italského slova, které znamená „vylisované“, machiato znamená doslova „káva se skvrnou mléka“ a odkud je slovo capuccino? Tento výraz nemá spojitost přímo s kávou, ale s …
Když se řekne turecká káva, mnoho lidí u nás si pod tímto názvem představí českou verzi, která ale s tou pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Jaký je rozdíl mezi tzv. českým turkem, který byl v našich zemích oblíbený v minulosti a dnes…
Brno se v posledních letech – zvláště pak jeho centrum – stává čím dál vyhledávanějším místem pro fanoušky dobré kávy a mnoho lidí se shoduje na tom, že pokud jde o kavárny, Brno je v této oblasti dokonce možná i lepší než Praha. Skvělých kaváren s…
U gastronomie obecně platí, že důležitá je nejen samotná chuť, ale velkou roli hraje také vzhled. To sice platí především u jídel, ale i u některých nápojů můžete dostat téměř umělecké dílo, které vás může nadchnout už jen tím, jak vypadá. V tomto…