Manuál pro milovníka kávy
Poslední kniha, kterou jsme vybrali, je Manuál pro milovníka kávy. Její autoři, kterými jsou Jessica Easto a Andreas Willhoff, zde popisují, co všechno příprava skutečně kvalitní a poctivé kávy obnáší a přinášejí spoustu cenných rad, jak připravit tu nejlepší kávu. V knize nechybějí ani informace o druzích kávy a různé tipy a triky, které určitě někdy využijete.
Zobrazit více
Dobrá káva nemusí být jen horká – především v letních měsících spousta lidí dává přednost spíše něčemu studenému a osvěžujícímu. Pokud preferujete kávu, která není sladká jako klasické Eiskaffee a chcete pouze vysokou kvalitu, mohla by vám vyhovova…
Káva má za sebou velmi dlouhou a bohatou historii, kdy se z neznámé rostliny postupně stala druhou nejprodávanější komoditou na světě – hned po ropě. Jaké byly hlavní milníky její historie?
První záznamy o kávě pocházejí ze 6.století
První zmín…
Kterou kávu Češi kupují v obchodech a jaké druhy kávy si nejčastěji dávají v kavárnách? Podívali jsme se na to, jak se změnily chutě českých milovníků kávy v posledních letech.
Nákup kávy hodně závisí na příjmech
Podle průzkumu hrají v tom, jak…Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá?
Sběr fazolí
Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…