Café Momenta

Do třetice zůstáváme ve středu města – tentokrát se podíváme na Zelný Trh, kde sídlí Café Momenta, jež nabízí dva druhy káv – La Bohéme a výběrovou kávu. Obojí samozřejmě v mnoha podobách, od espressa, přes cappuccino a latte až po ledovou kávu se zmrzlinou a šlehačkou. Nabídka nápojů ale zdaleka nezahrnuje pouze kávu – je velmi pestrá a to jak u nealkoholických, tak i u alkoholických nápojů. Do 11.hodiny zde podávají snídaně, jinak je v menu např. quiche, toast, panini a různé luxusní paštiky.

Zobrazit více

Co je a co naopak není pravé espresso?Co je a co naopak není pravé espresso?

Jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů, který patří k nejvíce prodávaným a zároveň je také základem pro celou řadu dalších nápojů, je espresso. To ale v mnoha kavárnách najdete pod nesprávným názvem nebo špatně připravené. Jak má vypadat skutečn…

Může pití kávy uškodit, když se snažíte zhubnout?Může pití kávy uškodit, když se snažíte zhubnout?

Nadváha nebo dokonce obezita jsou problémy, které trápí spoustu lidí a kromě správně sestaveného jídelníčku a dostatku pohybu hraje velkou roli také vhodný pitný režim. I když se člověk stravuje zdravě, nepřejídá se a vynechává tučná jídla, je také…

Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?Podle čeho poznáte dobrou kavárnu?

Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…

Nové trendy v přípravě kávyNové trendy v přípravě kávy

Ti největší kávoví labužníci, kteří rádi zkoušejí nově věci a milují výběrovou kávu, se často nespokojí jen s běžnými způsoby její přípravy a rádi zkoušejí i různé alternativní možnosti. V poslední době neustále přibývají nové a nové kavárny, v nic…
Jste opravdový znalec kávy ?
Získejte CERTIFIKÁT ZDARMA

Jak se káva zpracovává?Jak se káva zpracovává?

Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá? Sběr fazolí Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Web kávologie.cz

Na webu naleznete všechny informace o kávě: od původu, historií až po způsoby konzumace. Web vznikl výhradně pro širokou laickou veřejnost, aby načerpala základní znalosti o kávě a také se dozvěděla spoustu zajímavostí.