Všímejte si práce a rychlosti obsluhy
V kavárnách je běžnou praxí, že jiná osoba obsluhuje kávovar a jiná kávu roznáší. Je důležité, aby neuběhla příliš dlouhá doba od okamžiku, kdy je káva hotová, do okamžiku, kdy se dostane k vašemu stolu. Už po dvou minutách totiž káva ztrácí svoje aroma a čím později vám ji obsluha přinese, tím bude chuťový zážitek slabší.
Zobrazit více
V České republice v současné době působí hned několik řetězců s kávou. Jedním z těch největších je britská Costa Coffee, kterou vám v tomto článku krátce představíme.
Historie kaváren Costa Coffee
Historie tohoto oblíbeného řetězce kaváren se z…Než se káva z kávovaru dostane do Vašeho hrníčku, musí projít mnoha kroky zpracování. Víte, jak proces zpracování kávy probíhá?
Sběr fazolí
Nejprve je potřeba ručně sesbírat zelené fazole, které se pak rozemelou. Před mletím je však potřeba fazole…
Vybrali jsme pro vás pár zajímavých statistických údajů, jež se týkají kávy a její konzumace jak u nás v ČR, tak i ve světovém měřítku.
Jaké kávě dávají přednost Češi?
Stejně jako u jiných potravin, tak i u kávy začínají Češi postupně dávat pře…
U gastronomie obecně platí, že důležitá je nejen samotná chuť, ale velkou roli hraje také vzhled. To sice platí především u jídel, ale i u některých nápojů můžete dostat téměř umělecké dílo, které vás může nadchnout už jen tím, jak vypadá. V tomto…