Důležitá je mimo jiné i kvalita kávy
Kvalitnější je bezesporu arabica, která má navíc příjemnější a jemnější chuť. Robusta je sice levnější, ale nemá tak dobré aroma a její chuť je spíše hořká, bez příjemných chuťových tónů. Záleží ale i na řadě dalších faktorů – ani arabica nemusí být vždy úplně kvalitní.
Zobrazit více
Chcete si vychutnat šálek dobré a správně připravené kávy, ale nejste si jistí, do které kavárny zajít? Poznat dobrou kavárnu, kde dělají skutečně špičkovou kávu, není zas tak těžké – máme pro vás několik tipů, na co se zaměřit, abyste získali před…
Káva má za sebou velmi dlouhou a bohatou historii, kdy se z neznámé rostliny postupně stala druhou nejprodávanější komoditou na světě – hned po ropě. Jaké byly hlavní milníky její historie?
První záznamy o kávě pocházejí ze 6.století
První zmín…
Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit.
1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky
Mlet…
Milujete dobrou kávu a rádi byste se naučili ji dobře připravovat, ať už jde o pravé espresso, filtrovanou kávu, různé techniky jako je latte art nebo i složitější věci? Pak není nic jednoduššího než se přihlásit na některý z kávových kurzů pro veř…