Cukr nemusí být jen bílý, mléko nemusí být jen kravské
Sladit si kávu kostkovým nebo mletým bílým cukrem je klasika, ale lepší a zdravější volbou může být hnědý třtinový cukr, který už je dnes v kavárnách celkem běžnou záležitostí. Podobně je to i u mléka – na mnoha místech si můžete vybrat nejen mezi nízkotučným, polotučným a plnotučným, ale velmi časté je i sójové mléko nebo mléko bez laktózy.
Zobrazit více
Nejste si jistí, jak doma správně skladovat kávu, aby neztratila svoje aroma a zachovala si svoji skvělou chuť? Vybrali jsme několik základních rad, kterými je dobré se při skladování kávy řídit.
1) Nedávejte kávu do ledničky ani mrazničky
Mlet…
Káva se dá připravovat celou řadou různých způsobů – od obyčejného zalití kávy horkou vodou z konvice, přes přípravu v běžném kávovaru, snadnou přípravu v kapslových přístrojích, až po méně obvyklé metody, jako je např. Chemex, Vacuum Pot, AeroPres…Když se řekne Latte, představíme si kávový nápoj, který je většinou podáván ve vysoké sklenici a je vyroben na bázi espressa, do kterého se přidá napařené mléko. Korunou celého nápoje je pěnové mléko, kterému se odborně říká mikro pěna.
Proč se tent…Capuccino je oblíbený nápoj po celém světě. V Itálii se capuccino běžně pije v době snídaně, ale nejpozději se objednává pouze do 11 hodin dopoledne. Pro Italy rozhodně není běžná věc objednat si capuccino později během dne. Nejčastěji se capuccino p…